onsdag 22 oktober 2014

Att jobba med barnkonventionen


I fredags hade 4A och 6A besök av två tjejer som jobbar för Bris (barnens rätt i samhället). Då vi arbetat med barnkonventionen några lektioner tyckte vi det kunde vara roligt och lärorikt att någon vars jobb är att veta allt om barnkonventionen kom på besök och pratade om detta. Sagt och gjort, de kom, de pratade med eleverna om barns rättigheter och de hade lite uppgifter och lekar de gjorde med eleverna. Detta var något som uppskattades mycket av eleverna och något vi som lärare rekommenderar andra att också göra.

Hälsningar från Louise och Tove

 

Så här fint har fyrorna gjort när de arbetat med barnkonventionen under några lektioner. Barns rättigheterträd. I dessa träd sitter citat ut barnkonventionen. Över träden ser ni resultatet av en vänskapsbandslektion där eleverna i grupp skulle beskriva hur en bra kompis är.




Så här såg det ut när tjejerna från bris var och hälsade på. Eleverna skulle i grupp komma på rättigheter de tycker barn ska ha. De skulle skriva dessa på post it-lappar som tillslut sattes upp på tavlan så alla kunde se.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar